Hlavní navigace

Názor k článku Test tuků a olejů: Jak to vidí nutriční poradce od Taky skoro doktor - Rozdíl úrovně výzkumů v různých oborech se někdy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2014 15:41

    Taky skoro doktor (neregistrovaný)

    Rozdíl úrovně výzkumů v různých oborech se někdy výrazně liší. Stejně tak se určitě liší míra zkorumpovanosti v různých oborech.
    Takže pokud považuji některé americké studie v oblosti výživy za tendenčně upravené, neznamená to, že se tak musím stavět ke všem studiím ve všech oborech.( např. i k očkování) Proti tomu nemůžete nic namítat ani vy, který za vším vidí dlouhé prsty různých lobby.
    Ruku na srdce, ono dělat výživového poradce u nás nebo v Americe je hodně jednoduché. U nás to patří mezi živnosti volné. Tedy stačí umět trochu česky, psát a hlavně si to umět spočítat. V Americe je to ještě jednodušší.
    Založit si ve státech institut zdravého životního stylu je jen otázkou vstupní investice, reklamy a marketingu a máte vystaráno. ( to je názor a zkušenost několika kolegů Mudrů z USA.)
    Pak se totiž ani nemůžu divit, že se na internetu objevují výsledky zázračných zjištění o tom, že přemíra soli až tak nevadí a o naprosté dokonalosti proteinové diety a zbytečnosti aktivního pohybu. Je mi smutno, když to někteří převezmou za své a "vědecky" si ničí zdraví.
    Proto ta skepse, že by v zemi kde vymysleli FF někdo proti soli v hamburgeru a o hranolcích na věčně se škvířícím oleji napsal pravdu, když mu to ty obézky nahání do poraden. Ten oficiální názor na zdravou výživu ( mimochodem shodný s tím evropským ) zaniká v početní převaze nutričního kšeftíku.
    Ale pozor tím nechci tvrdit, že by to u nás bylo lepší. Máme mnoho povolaných a málo vyvolených, a ti bohužel také nejsou slyšet.
    Těžko dát někomu radu jak poznat toho dobrého od neuměla. Rád bych to také věděl.
    On je to skvělý obor. Nikdo vás totiž ani za špatnou radu nemůže popotahovat. Je to jen rada a vlastně Mařka od vedle může radit taky.(tímto se omlouvám všem Mariím)
    VB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).