Hlavní navigace

Víte, kolik váží vaše žena?

Sdílet

 Autor: SXC
Pozor, toto je dobrá zpráva pro všechny ženy, které se snaží se hubnout: muži výkyvy naší váhy totiž vůbec nevnímají. A myslí si, že vážíme mnohem méně, než jaká je skutečnost.

Má váha patří mezi čísla, která před svými partnery a vůbec před muži tajím stejně, jako PIN své platební karty. Ani anesteziolog v nemocnici mě nedonutil přiznat správnou cifru, byť na tom závisela správná dávka anestetika při operaci. Jenže byl mladý a hezký, a tak jsem si tři kila ubrala. Přesně ty tři kilogramy, která mám navíc (no dobře, tak jsou spíš čtyři…)


Autor: Isifa.cz

Proto mě obzvlášť teď po svátečním hodování zajímalo, jak moc muži rozeznávají výkyvy hmotnosti svých drahých poloviček. Vyzkoušela jsem proto malý test: oslovila jsem celkem devatenáct mužů, a zeptala se, jestli vědí, kolik váží jejich partnerka.

A pouze dva z nich to věděli přesně a okamžitě byli schopni říct to správné číslo.

Aby to nevěděl, vždyť taky jakmile si na váhu stoupnu, už mi stojí za zády a chce vědět, kolik mám,“ vysvětlila švagrová, jak je možné, že můj bratr zná její váhu na kilogram přesně.

Já to vím proto, že chodíme do posilovny spolu a má žena se tam pravidelně váží. Chtěla brzy zhubnout po porodu, takže jsme se o její váze a o tom, jak zdravě hubnout, spolu často bavili,“ vysvětlil zase Jaroslav Hořejší, druhý z obou výjimek mezi muži, který znal správné číslo.

Ostatní muži váhu svých křehčích protějšků neznali, jen ji tipovali. A já si pak jejich tip ověřovala u partnerek. Výsledek? Potěšující! Všech sedmnáct mužů odhadovalo, že jejich žena váží mnohem méně, než jaká je skutečnost.

Muže zajímá celková krása ženy, pár kil navíc neřeší

Nejčastěji si muži myslí, že vážíme o tři čtyři kila méně. Rekordmanem byl však manžel kolegyně, který tipoval, že jeho žena váží o celých devět kilo méně, než ve skutečnosti má. Čím to? To ženy mužům tolik lžou o své váze nebo spíš muži kila svých žen vůbec neřeší?

Správně je to druhé. Muži opravdu nevnímají takové detaily, jako jestli jejich žena zrovna přibrala. Pokud to není víc než řekněme deset kilo, je to pod jejich rozlišovací schopnost. Oni vnímají ženu jako celek a zajímá je, jestli ten celek ladí dohromady nebo ne. A taky co žena vyzařuje. Ale jestli má zrovna o tři čtyři kila navíc, to nezkoumají. Ženy se prostě tím, že mají momentálně těsnější pásek u kalhot, trápí zbytečně,“ míní nutriční terapeutka Jiřina Svěráková.

Něco podobného před časem dokázal výzkum jednoho zahraničního ženského časopisu, který se mužů zeptal, jestli má partnerka celulitidu. Nejenže to většina z pánů netušila, ale třetina mužů dokonce nevěděla, co to celulitida je. To potěší, ne?

Takže – víte, kolik váží vaše žena?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je redaktorkou MF DNES.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).