Mistryně světa míchá zdravé koktejly, po kterých nepřiberete

O víkendu proběhlo v Praze Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů. Připravte si ten nejlepší i vy a ochutnejte také další skvělé drinky bez alkoholu.

Toto je komerční sdělení. Server Vitalia.cz není jeho autorem a neodpovídá za jeho obsah

Víkendového Mistrovství světa v míchání něalkoholických koktejlů – Mattoni Grand Drink 2014, které vyvrcholilo v neděli na Václavském náměstí v rámci Mattoni koktejl festivalu, se zúčastnilo 35 barmanů doslova ze všech koutů světa. Předvedli nejen své umění, ale také trendy moderní mixologie a dokázali, že i nealkoholický drink může skvěle vypadat, chutnat a zaujmout širokou veřejnost.

Krista Meri a Alessandro Pasquale

My vám přinášíme několik jedoduchých receptů, s nimiž si ty nejlepší nealkoholické koktejly můžete připravit i doma a bavit se s čistou hlavou doslova kdykoli. Výhodou nealkoholickcýh koktejlů, které v rámci Mattoni Grand Drink vznikají, je také jejich nízký obsah kalorií a důraz na čerstvost používaných surovin. Díky tomu jsou tyhle osvěžující nápoje ideální nejen k zahnání žízně.

Nejlepším nealkoholickým koktejlem pro rok 2014 se stal Green Temptation, kterým porotu soutěže Mattoni Grand Drink okouzlila Estonka Krista Meri. Ta do svého vítězného koktejlu použila kombinaci chutí zeleného jablka, bezinky a amarettového sirupu.

Meri Krista – GREEN TEMPTATION (Estonsko) 

Budete potřebovat:

  • 2 cl pyré ze zeleného jablka
  • 0,25 cl bezinkového sirupu
  • 0,5 cl amarettového sirupu
  • 1 cl čerstvé šťávy z limetky
  • 3 kousky rebarbory
  • 3 lístky máty
  • 10 cl jemně perlivé minerální vody Mattoni

Ozdoba:

  • rebarbora, citrón, brusinky, tymián, bylinky

Způsob přípravy: Do shakeru vložíme rebarboru s mátou a pomačkáme. Přidáme led a ostatní ingredience. Důkladně protřepeme. Dávkujeme do sklenic s ledem a dolijeme minerální vodou Mattoni. Na závěr ozdobíme.

Mezi další skvělé koktejly, které si s pomocí minerální vody můžete namíchat je Sharp Voice, který kombinuje osvěžující chuť černého rybízu a liči s kapkou čerstvé limetky a pálivou papričkou, která tomuto drinku dodává říz.

Budete potřebovat:

  • 2cl liči sirupu
  • 2cl čerstvé citronové šťávy
  • 8cl džusu z černého rybízu
  • 2ks chilli papričky
  • 10cl přírodní perlivé Mattoni
  • led

Do sklenice na nožce vložíme několik kostek ledu, v shakeru smícháme liči sirup, citronovou šťávu, džus a vložíme jednu papričku, důkladně protřepeme. Do sklenice přes sítko vylijeme obsah a dolijeme minerální vodou Mattoni. Sklenici ozdobím chilli papričkou.

Zázvorový tobogán, který vás nejen v letních dnech skvěle povzbudí, to je Mat&Toni. Koktejl slovenského barmana Petra Pravotiaka, který se v roce 2011 stal nejlepším nealkoholickým koktejlem světa. Zázvor je navíc jedno z nejsilnějších přírodních afrodisiak, proto tenhle koktejl nikdy nepijte sami.

Budete potřebovat:

  • 3cl čerstvého limetkového džusu
  • 1cl sirupu z třtinového cukru
  • 1cl zázvorového sirupu
  • 15g čerstvého zázvoru
  • 10cl perlivé Mattoni přírodní
  • lístky bazalky
  • led

Zázvor nakrájejte na tenké plátky a vložte je do shakeru, přilejte limetkový džus, sirup ze třtinového cukru a zázvorový sirup, protřepte. Do sklenice vložte led, přelijte do ní obsah shakeru a dolijte minerální vodou Mattoni. Promíchejte a dozdobte lístkem bazalky.

Mattoni nedávno uvedla na trh zbrusu nový nápoj – MattoniSchorle. Ten kombinuje 100% jablečnou šťávu a přírodní minerální vodu. Výsledkem je zdravý a osvěžující jemně perlivý nápoj s nízkým obsahem kalorií. Navíc z něj můžete připravit skvělou a velmi jednoduchou nealko variantu oblíbeného ginu s tonikem – FreshSchorle.



Budete potřebovat:

  • 3cl MattoniSchorle
  • tenké plátky salátové okurky
  • sůl, ideálně hrubozrnnou
  • led

Plátky okurky a led vložíme do sklenice. Pro zpestření je možné okurky velmi jemně osolit. Vše dolijeme MattoniSchorle, lehce promícháme, dozdobíme dalším plátkem okurky a podáváme.

Další recepty najdete zde.