Hlavní navigace

Názory k článku Novinky v léčbě cukrovky: Škodí umělá sladidla?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2014 9:20

    Leonka (neregistrovaný)

    Škodí, neškodí, co v dnešní době neškodí, podle mě, pokud to člověk s konzumací ať už čehokoliv přehání, pak to asi škodí, já třeba při redukční dietě užívám nízkokalorické sladidlo SlaDIA, protože sladkou kávu a čaj si neodpustím a nemyslím si, že by nějak škodilo. Naopak spíš jsem četla, že sladidla zase nekazí zuby.

  • 5. 10. 2014 10:29

    rastr (neregistrovaný)

    Když jsou živočišný tuky tak úžasnou prevencí před cukrovkou, tak jaktože u veganů a vitariánů tato nemoc v podstatě neexistuje, zatímco u masožroutů je to naopak?

  • 6. 10. 2014 22:09

    branob (neregistrovaný)

    Vylúčením mäsa to asi nebude. Skôr striktne regulovanou životosprávou veganov. Tradične nezdravé stravovanie potom nezachránia ani prospešné tuky.

  • 7. 10. 2014 11:11

    Se svědomím (neregistrovaný)

    Tak za diabetes a i ostatní civilazační choroby v první řadě může to jak se stále více konzumuje pšenice, která navíc nemá s pšenicí (pěstovanou například před válkou) už téměř nic společného. O změněné stravě zvířat která pak jíte nemluvě (to by byl jediný důvod proč bych chápal že článek zmiňuje vyhýbat se sádlu). Je toho více a v synergii, ale z jídla tohle na problémy úplně stačí...

    Klidně bych se ale vsadil, že na vině bude i to nepředstavitelně velké množství radioaktivních částic, které nás dnes viditelně ničí leukémiemi, rakovinami plic, kůže a právě i zažívání (proč tedy vynechat slinivku)...
    V tomto kontextu není zmíněné přijímání téměř čistého nikotinu (pomocí elektronických cigaret) nic jiného než další čistá buzerace a snaha lidi ovládat, na což by měla existovat od lidí patřičná a rázná odpověď již jen z principu.
    To vše tvrdím i když jsem si vědom jaký je propylenglikol (který někdo může používat na imitaci kouře) svinstvo.
    Dokonce ani dehet a chemikálie používané na ošetření tabáku nejsou tak škodlivé jak se na první pohled zdá, ve srovnání se znečištěným životním prostředím (nyní zmiňuji konkrétně radioaktivní zamoření o kterém má i WHO zakázáno informovat a vydávat výsledky svých výzkumů, pokud dnes vůbec ještě probíhají). V minulosti (v kontrolovaných reálných testech, tedy tedy asi naposledy před rokem 1964 - od té doby funguje úplné informační embargo, ale také naštěstí byly zastaveny další testy atomových bomb, přinejmenším v atmosféře) bylo například prokázáno že na vdechování tabákového kouře nebylo zaznamenáno jediné onemocnění rakovinou plic, naopak pokusná zvířata vystavená radioaktivním částicím umírají ve 100% případů a velmi rychle. Tím myslím těm stejným částicím jaké obsahuje radioaktivní prach po výbuchu plutóniovcých bomb - bomb jenž vznikají jen díky mírovému využívání atomové energie, což je skoro by se dalo říci odpadní produkt/záležitost - tedy navrhuji smrt v našich končinách i WestingHouse a USA který nás právě a nyní znovu tiskne k zemi, naprosto veřejně.
    Dokonce bylo nechtěně zjištěno, že zvířata vystavená tabákovému kouři jsou odolná, nebo odolnější proti působení tohto radioaktivních částic. Pravděpodobně jde o to, že tělo když se brání kouři tak chrání sliznici plic tenkým ochraným filmem, který zachytí jak nečistoty z kouře tak i radioaktivní prach, a tyto nečistoty jsou pak mechanicky při vykašlání hlenu odstraněny z míst kde by mohli napáchat škodu. Tedy žádný zázračný mechanismus nikotinu (jenž může být zázračný či alespoň užitečný sám o sobě jinak) a není důvod ho zakazovat ani z toho důvodu že určité skupiny si přejí vyhladit většinu obyvatel zeměkoule, na což by jim mělo stačit současné radioaktivní zamoření - stačí jakákoli přeměna dnes zelené oblasti opět v pustinu, ať již vypálením dřeva které radioaktivitu zadrželo, zvířením země kde byla uvězněna...

    Vzal jsem to trochu zeširoka, ale přesně o tom je náš svět. Zabývat se uměle vytvořenými kravinami. My musíme udržovat své prostředí tak jak nám ho předal stvořitel (už jen ochuzování půdy o cené prvky které končí v oceánech spolu s naším toxickým odpadem je, a znehodnocení a zneužití všech tekoucích řek...) jinak se nesmýme divit následkům, následkům našich vlastních činnů. Brzy bude lidstvo zdegenerováno natolik, že nebude schopno myšlenkově ani pochopit to zvěrstvo které dělá, dnes toho ale zcela určitě je, stále přežívá, a proto ho (každého jednotlivce z nás) trest nemine, a věřte že bude krutý.
    Řešit umělá sladidla... na palici! Jak tu doporučujete, jezte smetanu a med a snad vám to opravdu pomůže k tomu rozpoznat pravdu od lži a dobré od zlého.

  • 19. 10. 2014 14:02

    bez přezdívky

    Asi to chce opravdu hledat hlubší souvislosti, ale kdo z nás má proto prostor a kde se dostane k objektivním informacím? Jakkoli "jezte smetanu a med a snad vám to opravdu pomůže k tomu rozpoznat pravdu od lži a dobré od zlého." mě pobavilo...kéž by tomu tak bylo.:-)

  • 14. 2. 2015 18:49

    Sochor (neregistrovaný)

    Dobry den, zabývám se tímto tématem ve sve baklářské práci, pokud máte 3-4 min čas, prosím o vyplnění tohoto průzkumu. Odkaz zde : http://cukr-vs-alternativni-sladidl.vyplnto.cz/

  • 28. 7. 2015 10:26

    Kamila Plankova (neregistrovaný)

    Umělá sladidla nebudou nic moc, proto kupuji SLADII a ta je přírodní ze stévie, chuť je parádní, nemá žádný ocas, to mě až zaskočilo a je opravdu chutná. Navíc se cítím i lépe, nemá kalorie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).